Om een lekker kaasplankje samen te stellen je altijd uit van een aantal regels. Dit zijn natuurlijk geen verplichte regels, maar met deze richtlijn wordt het wel een stuk makkelijker voor jezelf.
Aantal
Serveer altijd een oneven aantal kazen. Minimaal 3 en maximaal 9.
Soort
Zorg er altijd voor dat er veel afwisseling is op de kaasplank. Ik ga meestal uit van rood, wit, blauw, geit en hard. De kleuren staan voor de schimmelkaasjes. Een witschimmelkaas, een roodbacteriekaas en een blauwschimmelkaas. Enkele voorbeelden van kaas die je kunt nemen zijn:
· WITSCHIMMELKAAS: Brie (de meaux), Camembert, Chaource, Messeklever en Le délice de Bourgogne
· ROODBACTERIEKAAS: Port salut, Wijnendale, Munster, Reblochon, Maroilles en Epoisses
· BLAUWSCHIMMELKAAS: Blue d’Auvergne, Blue stilton, Shropshire blue, Roquefort en Gorgonzola
· GEITENKAAS: Sainte-maure, Merlijn chevre en Florette
· HARDE OF HALF-HARDE KAAS: Comté, Emmentaler, Manchego, Oude reypenaer en Morbier